Чути, бачити та перемагати українською - Ольга Дубчак: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100021090)
kniga.biz.ua

Чути, бачити та перемагати українською

Код: 2100021090
831 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Ольга Дубчак
Видавництво Віхола
Сторінок 672
Рік 2022
ISBN 978-617-7960-25-5, 978-617-7960-07-1
Обкладинка м'яка
Мова Українська
Формат 84x100/32 (120х200 мм.)
Експерти
рекомендують
KBU AWARDS 2023 Дмитро Лаппо

Про книгу Чути, бачити та перемагати українською

У комплект входять книги:
Чути українською
Бачити українською
Перемагати українською. Про мову ненависті й любові

(Ціна комплекту нижче суми ціни кожної з книг окремо)

"Чути українською"
Чи знаєте ви, що голосних в українській мові приблизно в п’ять разів менше, ніж приголосних? Чи чули ви про нескладотворчі звуки? А про літеру Шредінгера? Чи відомо вам, що шиплячі постійно мімікрують під інші приголосні української мови? 
Якщо чесно: ви все це знаєте. І навіть якщо вам здається, що ви гадки не маєте, за яким принципом слід вимовляти ті чи інші звуки, ваші мовна свідомість і мовленнєвий апарат роблять це бездоганно. 
 
Книжка  не змушуватиме вас учити правила чи зубрити мовні закони. Це вже робила колись ваша вчителька української мови та літератури. Завдання книжки — пояснити, за якими правилами й закономірностями працює звукова система, а ще — чому наша абетка майже досконала. І, звісно, переконати вас, що українська мова — це надзвичайно цікаво, легко і місцями навіть корисно.
 
Книжка «Чути українською» є першою з трьох, присвячених правилам української мови, але не тим, що ви подумали, а іншим. Якщо ви нічого такого не подумали — навіть краще. У першій книжці ми поговоримо про букви та звуки, принципи їх узгодження та взаємодії, спробуємо запам’ятати кілька слів і зрозуміти, чому апостроф — крутий, а м’який знак — невпевнений у собі і відвідує спеціаліста. Плюс трошки історії і цікавих фактів. 
 
І без гумору, звісно! Не час сміятися, шановні.
 
"Бачити українською"
Мова — це не просто сукупність слів, що зберігаються в словниках, і не довільний набір значень. Мова — це спосіб мислення й відображення дійсності, це картина світу, яку почали малювати наші далекі пращури й продовжать довершувати наші далекі нащадки. Ми теж беремо безпосередню участь у її творенні, постійно доповнюючи та вдосконалюючи тло й сюжет. Наша мовна картина демонструє те, яким ми бачимо світ. А бачимо ми його українською.
 
Книжку «Бачити українською» присвячено найголовнішій одиниці мови — слову. Саме воно дає нам змогу порозумітися (і посваритися), передати важливу (і неважливу) інформацію, висловити почуття (і навіть просто подумати про них). А загалом — саме зі слова почалося буквально все. А що «все»? — спитаєте ви. Щонайменше — ця книжка, а щонайбільше — людська свідомість. І це не жарт, бо жартів у книжках про мову не буває.
 
"Перемагати українською. Про мову ненависті й любові "
Мова ненависті — річ погана, але під час війни — цілком добра й навіть необхідна. Як ми називаємо ворога? За якими мовленнєвими особливостями легко його розпізнаємо? Чи вміємо ми воювати словом? Чи достатньою є наша русофобія? Авторка книжки «Перемагати україн­ською» намагається розібратися з усіма цими питаннями й доводить, що воювати на мовному фронті так само важливо, як і безпосередньо на полі бою.
 
Наша мова вміє давати відсіч ворогам і бути твердою крицею, однак для українського народу вона є передусім домом буття. Українська — це мова любові, ніжності й підтримки в тяжку мить. І саме зараз вона потрібна нам як ніколи. Книжка «Перемагати українською» — це також про плекання українського слова й прагнення берегти його попри все.

Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Піратські історії ...
Маруся Щербина
Семиголовий дракон ...
Сергій Гирич
Знамениті також закохуються ...
Кірсті Крістофферсен
Галявина для мавки ...
Тетяна Наконечна
ПероеNські твори ...
Сівер Шалан
Спадок на кістках ...
Юлія Чернінька

Книги автора / видавництва

Бачити українською ...
Ольга Дубчак
Чути українською ...
Ольга Дубчак

Сьогодні купили